A világmegváltó digitális transzformációs megoldásoktól a vállalati összevonások és szétválasztások ördögi részletein át, a mesterséges intelligencia gyakorlati hasznáig... Mindezekbe és sok más érdekes témába nyerhetsz betekintést szakértőink tollából az alábbi folyamatosan megújuló blogunkban!

NE MARADJ LE!

Csatlakozz szakmai közösségünkhöz és értesülj azonnal a legfrissebb hírekről, szakmai tippekről és tanulmányokról!

Mind

Digitális transzformáció

Adatalapú megoldások

Mesterséges intelligencia

Digitális állampolgárság

Nagyvállalati transzformációk

Top témák

Rendezés:

62ac8913-9e4f-488d-9311-d2d8e50cb921
Cikk | Top témák

Az üzleti intelligencia terület kontrollja a hitelintézeteknél

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi szektor felügyelete kapcsán különböző adatszolgáltatási kötelezettséget is előír a hitelintézeteknek. Ezek az MNB statisztikai tevékenységéhez (pl. nyilvánosságra hozatal), a jegybanki információs rendszerhez szükségesek. Hatósági határozatban rendkívüli adatszolgáltatások is előírhatóak, de léteznek például uniós jogi aktussal előírt adatszolgáltatások is.

olvasás: 7 perc

Stratis - AI-asszisztens
Cikk | Mesterséges intelligencia

AI-asszisztens – az ügyfélszolgálati folyamatok Jeanne d’Arc-ja

Az ügyfélszolgálati fejlesztések egyik leggyorsabban növekvő fókuszterülete az AI. A Gartner szerint 2027-re hétből egy ügyfélszolgálati interakció automatizálva lesz. 14%-os javulás mutatható ki a megoldott ügyek számában a generatív AI bevezetését követően, 35% az alacsony képzettségű agent-ek körében. Látszik tehát, hogy az AI nem elkerülhető, amikor az ügyfélszolgálatok jövőjéről beszélünk. De vajon miben rejlik az AI ereje és mi kell hozzá, hogy hasznos munkatársunkká váljon?

olvasás: 4 perc

Beszerzési stratégiák adatokra építve
Cikk | Adatalapú megoldások

Beszerzési stratégiák adatokra építve

A technológiai és az adatelemzési képességek folyamatos fejlődésével a nagyvállalatok beszerzési területeinek egyre több lehetőségük van minden eddiginél megalapozottabb döntéseket hozni. Az adataik elemzésével a vállalatok olyan adatvezérelt beszerzési stratégiákat dolgozhatnak ki, amelyek forradalmasíthatják a beszerzési folyamataikat. Ebben a cikkben körbejárjuk, hogy mit is jelent az adatvezérelt beszerzési stratégia, amit a valós életből vett példákkal és a legjobban bevált gyakorlatokkal szemléltetünk. Megvizsgáljuk, hogyan tudják kiaknázni a vállalatok az adatvagyonukat a hatékonyabb beszerzési döntések meghozatalához és eredményeik javításához.

olvasás: 9 perc

Rábízhatjuk egy vállalat döntéseit a mesterséges intelligenciára? - Interjú Havasi Andorral és Gáspár Sándorral
Audió/videó | Mesterséges intelligencia

Rábízhatjuk egy vállalat döntéseit a mesterséges intelligenciára? - Interjú Havasi Andorral és Gáspár Sándorral

A mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) térhódítását mindenki tapasztalja, a kreatív szakemberektől kezdve, a logisztikai és gyártó cégeken keresztül, egészen a nagyvállalatokig és kiskereskedelmi hálózattal rendelkező cégekig.

olvasás: 4 perc

Stratis - Miért nem dörömbölnek az ágazat szereplői kórházi referencia architektúrát követelve?
Cikk | Digitális transzformáció

Miért nem dörömbölnek az ágazat szereplői kórházi referencia architektúrát követelve?

A hazai egészségügyi ágazati informatikai piac nem nagy, és a szállítói szereplők is nagyjából már felosztották a piacot maguk között. Mozgás persze van, és az EESZT miatti fejlesztési igények és lehetőségek is teret adtak a fejlődésre egyes vállalkozásoknak az elmúlt időszakban. Viszont mindezek ellenére kijelenthetjük, hogy ez a piac nem olyan hatalmas.

olvasás: 7 perc

stratis - korhazi - referencia- architektira cikk02
Cikk | Digitális transzformáció

Szükség van-e kórházi referencia architektúra tervre?

Létezik hazánkban kórházi referencia architektúra? Mivel egyáltalán nem találjuk nyomát hazánkban semmilyen kórházi referencia architektúra tervnek, arra a következtetésre jutottunk, hogy nem létezik. Ha mégis van ilyen, akkor sikeresen elrejtették, így sajnos nem is tudja betölteni a funkcióját. Hiányzik valakinek? Szükség van erre? Bár hazai választ nem találunk, nemzetközi szinten vannak próbálkozások.

olvasás: 10 perc